PaSi medisch pedicure
Patricia Simonis
 

Home
Pedicure
Diabetische voet
Reumatische voet
Oncologie (kanker)
Oudere voet
Schimmelnagel
Specialistische technieken
PaSi Socks
Tarieven
Kadobon
Nieuwsbrief
Podotherapeuten
Locaties
Contact
Specialistische technieken

Als gediplomeerd medisch pedicure kan ik een aantal speciale technieken toepassen waarmee ik bepaalde klachten kan verminderen.

Drukvrijtechnieken
Eelt, likdoorns, ingegroeide nagels, hamertenen enzovoorts kunnen pijnlijke drukplekken op en onder uw voeten en tenen veroorzaken. Door de druk te verminderen, worden die plekken ontlast zodat u geen of minder pijn hebt. Ik kan onder meer de volgende dingen voor u doen:
  • Likdoorn of wrat beschermen door een viltring te plaatsen
  • Beschermend materiaal plaatsen op, om of tussen uw tenen
  • Een polsterverband aanbrengen om de bal van uw voet te beschermen
  • Ingroei van de nagel voorkomen door een gaasje in de nagelwal aan te brengen
Ortheses
De drukvrijtechnieken die ik hierboven noem, zijn eenvoudige oplossingen. Soms is er meer nodig, bijvoorbeeld bij likdoorns die maar blijven terugkomen, bij een ernstige vorm van hamertenen of een scheefstaande grote teen (hallux valgus). Ik maak dan siliconen hulpstukjes op maat. Met deze zogeheten ortheses kan ik de druk wegnemen, verdelen of verminderen.

Nagelbeugel
Bij de grote teen wil het nog wel eens voorkomen dat de nagel scheef of krom groeit en in de nagelwal dringt. Ik kan dan een nagelbeugel plaatsen. Het principe kunt u vergelijken met een gebitsbeugel, de nagelbeugel dwingt de nagel in een andere richting te groeien. De beugel zit vast op de nagel en groeit dus mee. Belangrijk is dat hij op tijd wordt verplaatst. Daarvoor moet ik uw voeten regelmatig controleren. Deze manier van reguleren kost wat tijd maar is pijnloos.

Neem gerust contact met me op voor een afspraak op een van de locaties in Zeist.

copyright PaSi medisch pedicure | Patricia Simonis