PaSi medisch pedicure
Patricia Simonis
 

Home
Pedicure
Diabetische voet
Reumatische voet
Oncologie (kanker)
Oudere voet
Schimmelnagel
Specialistische technieken
PaSi Socks
Tarieven
Kadobon
Nieuwsbrief
Podotherapeuten
Locaties
Contact
Schimmelnagel

Veel mensen hebben last van schimmelnagels. Dat komt doordat we gemakkelijk met de sporen van schimmels in aanraking komen. Ze bevinden zich namelijk overal in onze omgeving, vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna's. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt en bovendien overmatig transpireert, dan is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. Zeker als u beschadigde of slecht groeiende nagels heeft.

Tot voor kort was de behandeling van schimmelnagels erg moeizaam. Tegenwoordig kan de huisarts of dermatoloog geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden. Daarmee is de kans op een succesvolle behandeling groter geworden. Nadeel is dat veel van die medicijnen erg agressief zijn en bijwerkingen hebben op lever en nieren. Als pedicure kan ik u adviseren over mildere oplossingen. U moet daarbij denken aan een crème, een gel of een vloeistof waarmee u de schimmel kunt bestrijden. Daarnaast behandel ik de schimmelnagel ook. Ik vijl de verdikte nagel grondig af zodat u geen last heeft van pijn en druk.

Het is belangrijk om, naast de behandeling, de schoenen aan de binnenkant te behandelen met een schimmeldodend middel. Anders nestelen schimmelsporen zich in de schoenen en veroorzaken ze herinfectie en is de behandeling zinloos.

Bent u van uw schimmelnagel af, dan wilt u niet dat u er weer één krijgt. Daarom is het belangrijk om de volgende dingen in acht te nemen:
  • Was uw voeten dagelijks. Gebruik daarbij niet teveel zeep en spoel uw voeten goed af zodat er geen zeepresten achterblijven. Desinfecterende zeep is niet effectief tegen schimmels.
  • Droog uw voeten zorgvuldig, ook tussen de tenen.
  • Draag bij voorkeur sokken van wol of katoen.
  • Draag goed passende, leren schoenen.
  • Wissel de schoenen elke dag.
  • Draag slippers in openbare wasgelegenheden.
Neem gerust contact met me op voor een behandeling op een van de locaties in Zeist.

copyright PaSi medisch pedicure | Patricia Simonis